Marielouise Steijaert exposeert in Villa Pastorie

Marielouise Steijaert exposeert in Villa Pastorie in Tilburg

Marielouise Steijaert is afkomstig uit Graauw in Zeeuws Vlaanderen en reeds lange tijd woonachtig in Tilburg. Lid NABK, Tilburgse Kunstkring.

Voor meer informatie over haar werken kunt u hier verder kijken http://www.marielouises-kunst.nl

In 2006 moest Marielouise noodgedwongen en eerder dan gedacht met haar werk als docent stoppen. Het idee was altijd geweest om, als zij gestopt was met werken, te gaan schilderen. Dan maar meteen van de nood een deugd gemaakt en zij begon met lessen. Zowel in haar werk als in huis was zij altijd al zeer creatief en bezig met kleur, vorm en compositie. Disciplines als pottenbakken en fotografie werden en worden nog steeds beoefend.

Bij de genoemde lessen en nadat ze zich aansloot bij de Tilburgse Kunstkring, waar ze les kreeg van Ellen Geerts uit Oisterwijk, ontstonden natuurlijk vele werken. Door een toeval, iemand viel uit, raakte ze betrokken bij een expositie. De vele positieve reacties waren een stimulans om door te gaan met het creëren en met deelnemen aan exposities. Individuele exposities, maar ook groepsexposities in Zeeuws Vlaanderen en in Brabant volgden elkaar op in rap tempo en haar werk groeide enorm zowel in aantal als in variëteit. Inmiddels hebben vele werken van haar een mooie plaats gekregen bij mensen thuis en in bedrijven in Nederland en België.
Marielouise is erg benieuwd naar wat haar werk los maakt bij de beschouwer. Iets na schilderen is niet haar ding, maar het weergeven van haar kijk op de wereld en de dingen laten de werken ontstaan.

Langzamerhand ontstond ook belangstelling voor het werken met speksteen en het maken van keramiek en tegenwoordig zelfs voor het werken met glas.