Tentoonstelling van Leechin Kok bij Villa Pastorie

Met de zomerse temperaturen buiten is het ook binnen in Villa Pastorie zomers door de kleurrijke werken van Leechin kok. U ziet een aantal werken op doek en papier. Uit verschillende series. Een vlinder, een paradijsvogel, een olifant en de vliegtuigvogel. Ook het grote doek vergadering der kamelen van is aanwezig.
In de salon siert de lolkater. Die de weerspiegeling voorstelt van het gevoel na een goed feestje. Hoofdpijn die je met een glimlach ondergaat. Omdat de herinnering de kater meer dan waard is.

Het werk van Leechin straalt een opgewekte vrolijkheid uit. Een soort “vreugde van bestaan”. Veel voorkomende onderwerpen in haar werk: vogels, vissen en olifanten.

Op een hele eigen manier geeft zij vorm aan figuren. Niet zo zeer herkenbaar. Maar in een essentie. De overbodigheden weg te laten. Een onderzoek naar werkelijkheid, nieuwe vormen, zienswijzen en toepassingen.

Tekeningen zijn voor Leechin eigenlijk altijd de eerste aanleiding tot een idee. “Mijn werk komt voort uit het vertellen van een verhaal. Naast tekenen, schilderen, drukken en het maken van (kleine) objecten maak ik veel gebruik van film (en combinaties hiervan). Animatiefilm is een uitermate geschikt medium voor mij.  Hiermee kan ik niet alleen mijn eigen wereld scheppen maar ook laten leven! “

Een groot deel van de aantrekkingskracht begint bij het verstaan van een beeld.” Omdat men afbeeldingen van objecten kan herkennen voordat men kan lezen, zet ik mijn beelden in als intermediair. Een universele taal die verstaan wordt door alle leeftijden en culturen.”

Uit de nieuwste serie insecten is 1 werk aanwezig: ‘Zwevende libelle’. Hierin is goed zichtbaar dat Leechin werkt aan een meer realistische stijl. Zonder het grafische en strip achtige karakter uit haar teken stijl en toegepaste werk te verliezen.

Workshop
Leechin studeerde aan de academie Sint Joost in Breda. Naast het maken van ontwerpen en haar werk in het onderwijs organiseert ze workshops onder de noemer “Kunstclub”. Waarbij zij elke maand met een groep kinderen in de Armhoef aan de slag ga met actuele thema’s.
Ook bij Villa Pastorie zal zij binnenkort een workshop verzorgen. Hou de Facebook pagina in de gaten voor info! Of geef je alvast op als geïnteresseerde via: kunstclubarmhoef@gmail.com.

Kunst en cultuur verdiept. Leechin vindt het van belang om haar kennis in te zetten en door te geven. Zij wil ontwerpen maken en projecten initiëren die de verwondering stimuleren. Cultuur draagt bij aan een dynamische en vruchtbare samenleving waarin het fijn is om te leven, te wonen en te werken.

Leechin woont en werk in Tilburg (NL).

Website : www.leechin.nl