Podia in Tilburg

Podia in Tilburg

Paradox

Paradox is eigendom van de Stichting Bevordering Muziekimprovisatie en is opgericht door een aantal Tilburgse jazzmuzikanten. Het doel was een podium te creëren voor muziek die in het reguliere circuit niet of zelden aan bod kwam, zoals o.a. hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek, de noise van spannende pop en rock, de prachtige stemmen en instrumenten van wereldmuziek en de gelouterde stem van de blues.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 19 min, parkeren Pieter Vreedeplein.)

Lees verder »
Podia in Tilburg

De NWE Vorst

Zeer verrassend is het theater de Nieuwe Vorst. In de Willem II straat, verborgen in een historische villa, huist een waar theater? Dit theater wordt gekenmerkt door warmte en intimiteit. Je zit in de zalen dicht op de huid van acteurs of dansers en na de voorstelling zitten ze aan het tafeltje naast je. In het aanbod van de NWE Vorst heeft vermaak de inhoud niet verdrongen, maar gaan deze juist hand in hand.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 17 min, parkeergarage Pieter Vreedeplein).

Lees verder »
Podia in Tilburg

Theaters Tilburg

Theaters Tilburg bestaat uit een Schouwburg, Concertzaal, Studio en Filmfoyer Tilburg. Een culturele onderneming met een breed scala aan podiumkunsten en film. Kwaliteit en service staan voorop. Theaters Tilburg biedt een totaalaanbod dat blijft verrassen. De eigen programmering bestaat uit ruim 350 voorstellingen en concerten en 750 films. Daarnaast is Theaters Tilburg een podium voor uitvoeringen van amateurgezelschappen uit de regio.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 19 min, naastgelegen parkeergarage Louis Bouwmeesterplein).

Lees verder »
Podia in Tilburg

013 Poppodium

Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten. Het unieke 013 in het centrum van Tilburg is het podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord. Behalve de drie concertzalen zijn er in het pand een opnamestudio en zes oefenruimtes.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 12 min, naastgelegen parkeergarage Tivoli)

Lees verder »