Beleef Tilburg

Uitstapjes in de buurt

Safaripark Beekse Bergen

Je waant je in Afrika bij een bezoek aan het Safaripark. Te voet, met de boot, de bus of zelfs met je eigen auto is het mogelijk de Big Five van dichtbij te bewonderen. Voor alle leeftijden een bijzondere ervaring. Ook de spectaculaire roofvogelshow mag je niet missen. Naastgelegen is het Speelland Beekse Bergen waar je de dag kunt vullen met veel speel- en waterpret. Zo is er onder andere een Afrikaanse stormbaan, avontureneiland, schommelland, ballenberg, funwheels, trampolines, groot zandstrand, waverider, waterglijbanen, splash en nog veel meer.

Uitstapjes in de buurt

De Efteling

Wie kent het niet. Het Brabantse sprookjespark waarbij met name Anton Pieck zorgde voor de kenmerkende feeërieke sfeer. Op alle leeftijden wordt ingespeeld. De variatie van het sprookjesbos, de speeltuin, een rondvaart en diverse andere attracties zorgen voor een dagvullend programa. Zelfs voor echte waaghalzen is er genoeg vertier. De Efteling staat ook bekend om zijn spectaculaire parkshows en theatervoorstellngen.

Uitstapjes in de buurt

Dierenpark De Oliemeulen

Ga eens een dagje vreemd…..Het is namelijk het vreemdste dierenpark van Nederland. Hier sta jij oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten en kun je echt van alles verwachten. Loslopende stinkdiertjes? Vliegende hondjes? Een wurgslang met twee koppen? Je kunt ze vandaag nog ontmoeten. Want een bezoek aan dit gezellige Brabantse dierenpark laat je de dierenwereld niet gewoon ´zien´, maar vooral ´beleven´.Enthousiaste verzorgers geven dagelijks uitleg over ‘hun’ dieren. Vreemd en onbekend maakt een dier immers vaak ook ‘onbemind’. Tijdens de demonstraties met een wurgslang en een vogelspin krijg je daarom zelfs de kans deze dieren even aan te raken. Op drukke dagen vliegen ook onze roofvogels los.

Podia in Tilburg

Paradox

Paradox is eigendom van de Stichting Bevordering Muziekimprovisatie en is opgericht door een aantal Tilburgse jazzmuzikanten. Het doel was een podium te creëren voor muziek die in het reguliere circuit niet of zelden aan bod kwam, zoals o.a. hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek, de noise van spannende pop en rock, de prachtige stemmen en instrumenten van wereldmuziek en de gelouterde stem van de blues.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 19 min, parkeren Pieter Vreedeplein.)

Podia in Tilburg

De NWE Vorst

Zeer verrassend is het theater de Nieuwe Vorst. In de Willem II straat, verborgen in een historische villa, huist een waar theater? Dit theater wordt gekenmerkt door warmte en intimiteit. Je zit in de zalen dicht op de huid van acteurs of dansers en na de voorstelling zitten ze aan het tafeltje naast je. In het aanbod van de NWE Vorst heeft vermaak de inhoud niet verdrongen, maar gaan deze juist hand in hand.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 17 min, parkeergarage Pieter Vreedeplein).

Podia in Tilburg

Theaters Tilburg

Theaters Tilburg bestaat uit een Schouwburg, Concertzaal, Studio en Filmfoyer Tilburg. Een culturele onderneming met een breed scala aan podiumkunsten en film. Kwaliteit en service staan voorop. Theaters Tilburg biedt een totaalaanbod dat blijft verrassen. De eigen programmering bestaat uit ruim 350 voorstellingen en concerten en 750 films. Daarnaast is Theaters Tilburg een podium voor uitvoeringen van amateurgezelschappen uit de regio.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 19 min, naastgelegen parkeergarage Louis Bouwmeesterplein).

Podia in Tilburg

013 Poppodium

Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten. Het unieke 013 in het centrum van Tilburg is het podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord. Behalve de drie concertzalen zijn er in het pand een opnamestudio en zes oefenruimtes.(Loopafstand vanaf Villa Pastorie ong. 12 min, naastgelegen parkeergarage Tivoli)

Musea in Tilburg

Peerke Donderspaviljoen

Op 27 oktober 2009 opende het Stadsmuseum het Peerke Donderspaviljoen, ter gelegenheid van de 200-ste geboortedag van Peerke Donders. Het Peerke Donderspaviljoen is een museum voor Naastenliefde en is zowel gewijd aan Peerke Donders als aan hedendaagse vormen van naastenliefde. Bij het museum is ook een Peerke Donders Park. Dit is een uniek Tilburgs erfgoed en bijzonder stiltegebied. In het park van bijna 1,5 hectare bevinden zich een replica van zijn geboortehuis, een devotiekapel naar Surinaams voorbeeld en een prachtige kruiswegstatie. Het park is voor velen een plek van inspiratie, zingeving en bewustwording.

Musea in Tilburg

Vincents Tekenlokaal

Vincent van Gogh kreeg in Tilburg tekenles op de Rijks Hoogere Burgerschool, gevestigd in het oude paleis van Koning Willem II. In Vincents Tekenlokaal kun je zien waar en hoe de jonge Van Gogh les kreeg. Ook kun je hier jouw eigen tekentalent ontwikkelen, gebruikmakend van hedendaagse technieken. Vincents Tekenlokaal is onderdeel van het Stadsmuseum.

Musea in Tilburg

Natuurmuseum Brabant

In Natuurmuseum Brabant zit je midden in de natuur. Leuk voor de hele familie, of je nou 4 bent of 80! Alles over dier, mens en plant is te zien in eigenzinnige tentoonstellingen met een frisse kijk op het leven en de natuur. Kijken mag, maar zelf doen en beleven is natuurlijk nog leuker. Dat kan bijvoorbeeld in de OO-zone, waar je als een echte onderzoeker aan de slag kunt. Spannend, ook voor de ouders. Natuurmuseum Brabant is in 2014 en 2015 verkozen tot het beste Kidsproof museum van Noord Brabant.

Musea in Tilburg

De Pont

Het in 1992 opgerichte museum De Pont toont hedendaagse beeldende kunst uit binnen- en buitenland. Het museum is gehuisvest in een voormalige wolspinnerij. Deze is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht komt. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme “wolhokken” vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken. Naast een permanente opstelling van werk uit de eigen collectie, zijn er jaarlijks drie grote en enkele kleinere tentoonstellingen.

Musea in Tilburg

TextielMuseum

Het TextielMuseum is de enige in zijn soort. Het museum heeft namelijk niet alleen een uitgebreide collectie, maar is tevens een bedrijf; de textielmachines draaien en produceren. In het textiellab laten ontwerpers hun prototypen maken. Er zijn vier deelcollecties: textieltechniek, industriële cultuur, beeldende kunst en textielvormgeving. Naast de vaste expositie zijn er wisselende tentoonstellingen met betrekking tot Textiel.